maanantai 24. tammikuuta 2011

Stewart, Weisman ja Brigg, Cathyn kirja


"Kyllähän minä menin kouluun. En vain jäänyt sinne."

Cathyn elämä ei ole kovin kummoisessa jamassa. Cathyn isä on kuollut hiljattain, koulu ei innosta yhtään, poikaystävä jätti ilman kummempia selityksiä ja äiti epäilee huumeiden käytöstä. Ainoa mikä yhtään kiinnostaa, on piirtäminen.

Murtauduttuaan poikaystävänsä asuntoon ystävänsä varoituksista huolimatta ja alkaa ronkkia Victorin elämää, Cathy joutuu enemmän tai vähemmän omasta tahdostaan todistamaan outoja sekä vaarallisia tapahtumia.

Päähenkilö Cathy on sanavalmis, temperamenttinen 17-vuotias, rikkeisiin taipuvainen, erittäin mielenkiintoinen henkilöhahmo. Riippuu lukijasta, pystyykö päähenkilöön samaistumaan. Romaanissa esiintyy myös monia muita henkilöitä, joista todella moni jää vain kaksiulotteiseksi sivuhenkilöksi.

Romaani on kerrottu päiväkirjamerkintöinä Cathyn näkökulmasta. Siinä on paljon takaumia, jotka selittävät nykyistä tilannetta ja antavat näin tilanteelle taustan. Juoni on mukaansatempaava ja yllättävä. Tapahtumavauhti on nopea ja Cathyn päiviin mahtuu paljon. Romaanissa on mukana tyypillisiä nuortenromaanien aineksia, mutta myös jotain aivan uutta. Romaania voisi verrata hääpukuun, jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua jne.

Kirjan sivuja värittävät tekstin lisäksi Cathyn piirrokset ja töherrökset. Mukana on myös muovitasku, jossa on todistusaineistoa käyntikorteista valokuviin.

Cathyn kirja on sarjan ensimmäinen osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti