keskiviikko 19. tammikuuta 2011

P.C. Cast & Kristin Cast, Petetty


Minun merkkini on täyttynyt ja saanut lisukkeitakin. Säilytin hymyn kasvoillani parantaakseni hänen oloaan, vaikka oli aika inhottavaa tuntea itsensä jonkin friikkishow’n vetonaulaksi. Jälleen kerran."

Zoey Redbird on sopeutumassa uuteen elämäänsä Yön talossa kaikkien aikojen voimakkaimpana tulokkaana ja vampyyrina, sekä tulevana ylipapittarena. Hänellä on mahtavat ystävät ja ihana poikaystävä. Zoeystä tuli myös Pimeyden tytärten ja poikien johtaja hänen paljastettuaan Afroditen julman kieroilun.

Kaikki on hyvin, kunnes eräs Zoeyn tuntema poika löydetään kuolleena ja poliisien syyttävät katseet kohdistuvat vampyyreihin. Kaiken tämän lisäksi näyttää siltä, että Zoeyn entinen poikaystävä on leimautunut häneen. Zoey luottaa intuitioonsa ja kutsuu ystäviensä avulla kaikki viisi elementtiä avukseen selvittääkseen, mitä on tekeillä ja kuka on kaiken takana.

Petetty jatkaa siitä, mihin Merkitty-kirjassa jäätiin. Aina hyväntahtoinen Zoey tekee mitä vain rakkaidensa puolesta. Tällä kertaa vastassa ei vain ole pelkkä petturi. Kyseisessä romaanissa Zoeyn hyväntahtoisuus korostuu enemmän kuin aikaisemmassa teoksessa. Myös taustalle jääneet haamut saavat lisää ulottuvuuksia tässä romaanissa.

Vauhti romaanissa tuntuu olevan todella nopea, joka ei lukiessa haittaa yhtään. Vasta kun romaanin on saanut luettua loppuun, alkaa miettiä tapahtumavauhtia. Teksti ei ole missään vaiheessa pitkästyttävää eikä yllätyksetöntä. Kirjassa kerrotaan kauniisti menetyksestä ja voitosta, rakkaudesta ja petoksesta sekä ennen kaikkea ystävyydestä.

Petetty on toinen osa Yön talo –kirjasarjasta.

1 kommentti:

  1. Petettyä oli mukavaa lukea, silla siinä oli ajoitettu tapahtumat mukavin välein. Se ei sovi sellaisille lukijoille, jotka jättävät kirjan kesken, jos siinä ei tapahdu muutamaan sivuun juonellisesti mitään mullistavaa. Muuten Petetyn juoni oli hyvin mietitty. Siinä ei seonnut helposti tapahtumien välillä.

    Petetty oli paljon surullisempi kuin edeltäjänsä Merkitty.
    Ensimmäinen osa ei jättänyt niin paljon kysymyksiä kuin toinen osa. On ärsyttävää jäädä odottamaan kolmatta osaa, joka ilmestyy Suomessa 15. maaliskuuta 2011.

    VastaaPoista