maanantai 24. tammikuuta 2011

Stewart, Weisman ja Brigg, Cathyn avain


”Mutta joka tapauksessa – kyse on herra Tsaosta. Jos hän ei pääse kanssasi naimisiin, hän tappaa sinut ihan varmasti. Tiedät sen itsekin, eikö niin?”

Puoli vuotta sitten Cathy sai tietää, että hänen poikaystävänsä on kuolematon. Ja nyt poikaystävä on vankina Esi-isä Lun laboratoriossa, keksimässä kuolemattomuusseerumia. Eräs tyttö varastaa bussimatkalla Cathyn kännykän sekä kopiot päiväkirjan sivuista ja onnistuu sekoittamaan Cathyn elämän. Ja kotona odottaa uusi surkea työpaikka ja riitoja parhaan ystävän sekä äidin kanssa. Kaiken huipuksi Victorin kuolematon isä Tsao on rakastunut Cathyyn ja haluaa tämän kanssa naimisiin. Hinnalla millä hyvänsä.

Romaaniin pomppaa neljä uutta tärkeää sivuhenkilöä, muutama vie jopa paikan edellisen osan tärkeiltä sivuhenkilöiltä. Romaanissa on aika paljon henkilöitä, mutta kokonaisuus ei ole sekava, vaan jokaisella henkilöllä on oma paikkansa ja lähes jokainen henkilö onnistuu pysymään omalla paikallaan. Myös muutama aiemmin hieman paperinukeksi jäänyt hahmo saa lisää ulottuvuuksia.

Tekstissä on edelleen samoja aineksia kuin perinteisissä nuortenromaaneissa, mutta siinä on myös paljon kaikkea erilaista. Erilaisia asioita ja ideoita on osattu soveltaa hyvin tekstiin. Juoni on hyvä sekä yllätyksellinen ja pitää otteessaan koko kirjan ajan sekä sen jälkeen. Loppuratkaisu pakottaa lukemaan seuraavan osan.

Kirjassa on myös mukana muovitasku, jossa on todistusaineistoa ja jota on mukava tutkiskella.

Cathyn avain on jatkoa kirjalle Cathyn kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti