maanantai 24. tammikuuta 2011

Meyer, Stephenie, Bree Tannerin lyhyt elämä



”Minä olen vampyyri. Jos se ei todista, että taikauskoiset ihmiset ovat oikeassa, niin mikä sitten.”

Bree on vastasyntynyt vampyyri, joka elää suuressa ja levottomassa laumassa. Lauma koostuu eri-ikäisistä vastasyntyneistä vampyyreistä, jotka eivät tule toimeen keskenään. Lauma elää päivisin jonkin talon kellarissa ja käy öisin saalistamassa pahaa-arvaamattomia ihmisiä. Laumaa johtaa nuori Riley, joka on lauman luojan käskyläinen. Vampyyrilauman luoja ei halua paljastaa  vastasyntyneille henkilöllisyyttään eikä muitakaan suunnitelmiaan, mitä hänellä on lauman varalle.

Yhdessä Diegon kanssa Bree saa selville asioita, jotka heiltä on kovasti haluttu salata. He alkavat selvitellä asioita ja huomaavat joutuvansa syvälle valheiden verkkoon. Viimein paljastuu, miksi ja mistä heille on niin taitavasti valehdeltu.

Bree Tannerin lyhyt elämä on kirjoitettu Epäilys-romaanin pohjalta. Epäilyksessä Breellä on varsin pieni osa, mutta hahmo alkoi elää kirjailijan mukaan omaa elämäänsä. Sen takia syntyi tämä mielenkiintoinen, vastasyntyneen vampyyrin elämää syventävä teos.

Kaikki jotka ovat lukeneet Epäilys-romaanin, tietävät miten Breen lopulta käy, mutta on mielenkiintoista lukea mitä loppua ennen tapahtui. Bree on helposti samaistuttava tyttö, jolla on menneisyys ja joka haluaa säilyä hengissä kamalassa laumassa. Kun on lukenut tämän teoksen, Breestä on saanut aivan eri kuvan kuin mitä Epäilyksestä jäi käteen.

Romaani ei ole kovin jännittävä, mutta sen lukee vaivatta, jos on mielenkiintoa romaania kohtaan. Romaanissa näkyy myös Meyerin tuttu tyyli viedä tarinaa eteenpäin. Tuntui, että muutama romaanin sivuhenkilö oli saanut vaikutteita Meyerin muiden romaanien sivuhenkilöistä, mutta pintaan nousi myös pari helmeä, jotka ovat omaa luokkaansa. Mitä enemmän romaania lukee, sitä enemmän lukija alkaa toivoa, että Meyer olisi kirjoittanut Epäilyksen toisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti