maanantai 24. tammikuuta 2011

Collins, Suzanne, Nälkäpeli: Vihan liekit


”Neiti Everdeen, minulla on ongelma”, presidentti Snow sanoo. ”Se sai alkunsa niistä sinun myrkkymarjoista areenalla.”

Saatuaan itsensä ja Peetan areenalta elävänä pois, Katniss on joutunut Capitolin silmätikuksi. Niinpä ennen voitonkiertuetta presidentti Snow tulee henkilökohtaisesti tapaamaan Katnissia ja syyttää tyttöä kapinan lietsonnasta. Jos Katniss ei saa tukahdutettua jo syttyneitä kapina-aikeita, enää ei ole vaarassa pelkästään Katnissin henki.

Kyseisenä vuonna järjestetään seitsemäskymmenesviides Nälkäpeli ja se tarkoittaa neljännesjuhlaa. Neljännesjuhlavuonna Nälkäpeli on aina taktisella tavalla erilainen kuin aikaisemmat ja se tekee pelistä haastavamman. Kyseiselle vuodelle onkin luvassa odottamaton yllätys.

Juoni vangitsee lukijan jo ensimmäisessä luvussa ja pitää teräksenlujassa otteessaan romaanin loppuun asti. Romaani sisältää paljon yllättäviä juonenkäänteitä ja yltää helposti Nälkäpelin tasolle. Kirjailija on onnistunut välittämään tekstistä lukijalle henkilöiden kärsimykset ja ahdistuksen. Collins on keksinyt mahdottoman tuntuisia tilanteita ja silti niistä on selvitty nerokkaan ja odottamattoman ratkaisun avulla. Romaani alkaa pienellä kipinällä, loppua kohden tilanteet käy entistä jännittävimmiksi ja viimeisessä luvussa kaikki räjähtää.

Romaanissa on paljon itsekkäitä ja epäitsekkäitä tekoja, juonittelua, julmuuksia sekä piittaamattomuutta. Vyöhykkeiden elintasoerot ovat huimaavia. Kaiken tämän pystyy rinnastamaan myös nykymaailmaan.
Vihan liekit on toinen teos Nälkäpeli-trilogiasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti