sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sue Limb, Tyttö 16 vee


Miten ironista? Flora oli murheen murtama, koska hänen lomamatkansa oli mennyt paskaksi – Jessin tämänhetkinen elämä taas oli täyttä paskaa, koska hän joutui lomamatkalle.

Jessin suunnitelmat ihanasta kesälomasta yhdessä Fredin kanssa haihtuvat savuna ilmaan, kun Jessin äiti ilmoittaa heidän lähtevän matkalle läpi Englannin tapaamaan Jessin isää. Jess olisi milloin muulloin tahansa innoissaan siitä, että pääsee näkemään isäänsä, mutta ei juuri nyt, kun hän on viimein tajunnut, kuinka ihana ihminen Fred on. 

Jess yrittää keksiä kasan ontuvia selityksiä, jotta säästyisi matkalta, mutta mikään ei käännä äidin päätä. Niinpä Jess lähtee matkaan yhdessä äitinsä, mumminsa sekä ukkinsa tuhkien kanssa Englannin läpi. Matka on Jessille todellista kidutusta. Hänen äitinsä raahaa häntä pitkin hautuumaita. Fredin tekstarit ovat entistä omituisempia. Fred jopa vihjaa yhdessä viestissään, että eräs toinen tyttö on kiinnostunut hänestä.

Huono-onnisen Jessin tarina jatkuu tässä surullisen hauskassa romaanissa. Romaanissa on jälleen kerran käytetty huumoria isona osana teosta, mutta kirja on silti synkempi kuin aikaisempi teos. Kirjailija onnistuu pelastamaan hieman synkissä tunnelmissa liikkuvan romaanin yllättävällä lopetuksella. Silti kaiken synkkyyden takana on havaittavissa aina pieni ilon pilkahdus.

Juoni on jälleen kerran mahtava juonenkäänteineen ja yllätyksineen. Tällä kertaa kirjailija ei onnistunut yllättämään lukijaa yhtä hyvin kuin edellisessä osassa, mutta yhtä kaikki hyvin. Kirjailija on onnistunut syventämään kuvaa monista avainhenkilöistä ja se tekee henkilöistä mielenkiintoisempia.

Tyttö, 16 vee on kirjasarjan toinen osa.

1 kommentti:

  1. Thanks for this great lupus information! Here is another great lupus resource:

    How Do You Get Lupus?

    VastaaPoista