sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sue Limb, Tyttö 15 vee


Tyttö, 15 vee, hurmaava mutta hullu, ylileveä perä, massiiviset korvat etsii… No, etsii Ben Jonesia tai vaihtoehtoisesti – nyyh – suurta muslimityyppistä burkha-kaapua, johon kätkeä epämuodostumansa.

15-vuotiaan Jessin mielestä hänen elämänsä ei ole helppoa. Hänen äitinsä on erikoinen hippifeministi, isä asuu toisella puolella maata ja Jessin mummi on oudon kiinnostunut kuolemasta. Voiko elämä olla silloin helppoa, kun ystävänä on poika, jonka hiukset ovat totaalisen karmeat, paras ystävä on kuvankaunis blondi, joka kerää kaikkien poikien katseet eikä Jessin ihastus edes huomaa häntä?

Yhteen asiaan on ainakin luvassa helpotusta, kun Jessin paras ystävä Flora päätyy yhteen Mackenzien kanssa, jonka paras ystävä sattuu olemaan Jessin ihastuksenkohde Ben Jones.

Romaani on loistavalla huumorilla ja tilannekomiikalla kirjoitettu teos, joka on todella piristävää luettavaa. Romaania lukiessa suunpielet kohoavat väkisinkin hymyyn. Vaikka päähenkilöllä menisi huonosti, aina löytyy joku pieni piristävä asia tilanteesta, eikä lukija vaivu epätoivoon päähenkilön tavoin. Romaanin edetessä lukija saa hämmästyä moneen kertaan.  Mahtava juoni pitää otteessaan aivan viimeiselle sivulle asti.

Päähenkilö Jess on räväkkä ja sarkastinen tyttö, joka löytää itsensä aina uudesta hullusta tilanteesta. Jessin selviytymiskeino on huumori, eikä synkistelylle jää siis liikaa tilaa kirjassa. Henkilöhahmot ovat moniulotteisia ja mielenkiintoisia sekä jotenkin erilaisia kuin monissa muissa nuorten romaaneissa. Heihin  on helppo samaistua. Romaani on todellakin hyvänmielen kirja.

Tyttö, 15 vee on ensimmäinen osa kirjasarjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti