tiistai 16. marraskuuta 2010

Marilyn Kayne, Poissa silmistä, poissa mielestä



Katie kikatti: ”Voi Amanda, sinä olet kauhea!”

Amanda Beeson on Paha kuningatar, kahdeksannen luokan suosituin tyttö, jonka kaikki tuntevat hänen ilkeydestään. Amandan ja hänen ihailijoiden jokapäiväinen harrastus on mollata ja arvioida muita koululaisia ja pönkittää samalla omaa mainettaan.

Eräänä aamuna Amanda herää oudossa paikassa ja katsoessaan peiliin, hän huomaa muuttuneensa Tracey Devoniksi, luusereiden luuseriksi. Amanda seuraa Traceyn lukujärjestystä oudolle tunnille, jolla on vain muutamia oppilaita. Tunti on oudoin, millä Amanda on koskaan ollut ja oppilaatkin ovat omituisia. Tunnilla käyvä, pelottava Jenna, osaa lukea toisten ajatuksia ja saakin pian selville, että Amanda on Traceyn ruumiissa. Amandalla on monta ongelmaa. Hän ei tiedä, miten pääsee pois Traceyn ruumista,  ja hänen maineensa on Jennan käsissä.

Romaanin alussa tuodaan heti selväksi koulun nokkimisjärjestys, ja kuinka tärkeä se on joillekin koululaisille, etenkin kirjan päähenkilölle Amandalle. Traceyn ruumiissa Amanda näkee kouluelämän toisenkin puolen, mutta se ei juuri vaikuta tyttöön.

Romaanissa seurataan myös toisen tytön elämää, nimittäin Jennan, jonka onnistui onkia tieto Amandan salaisuudesta. Myös Jennalle näyttää olevan tärkeämpää, minkälaisen vaikutuksen muille antaa, kuin olla sellainen, millainen oikeasti on.

Loppujen lopuksi kirja ei käy pintaa syvemmällä, ja ei muutenkaan ole kovin suurenmoinen lukukokemus. Positiivista on, että juoni etenee sujuvasti ja kirjan tapahtumat ovat selkeitä.
Kirja on Valitut-sarjan ensimmäinen osa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti